Centre Pompidou al in 2018 in Citroëngarage

© Ivan Put

Het Parijse museum Centre Pompidou opent in maart 2018 al een tentoonstelling in de Citroëngarage aan het Sainctelettesquare, dat een museum voor moderne kunst moet worden dat nauw samenwerkt met het Parijse museum. Dat zegt Serge Lasvignes, de grote baas van het museum aan de krant Le Soir. "Van maart 2018 tot maart 2019, willen we een tentoonstelling op de site, nog voor de werken beginnen," zegt hij. 

Nog voor de definitieve werken zullen beginnen om van de huidige autogarage aan het Sainctelettesquare een kunstmuseum te maken, zal er dus al een expo te zien zijn. Centre Pompidou, de partner van het toekomstige Brusselse museum voor moderne kunst, zal die tentoonstelling organiseren in het kader van zijn veertig jarig bestaan.

De Citroëngarage wordt evenwel geen bijhuis van het Parijse moedermuseum, zoals Pompidou-musea in Shanghai of Malaga. "In Brussel zullen we eerder de exploitant zijn, in plaats van de drager van het hele geheel," zegt Serge Lasvignes, baas van Centre Pompidou.  

"Door politieke en culturele redenen is er geen museum voor moderne kunst in Brussel. Maar de stad heeft wel een enorme rijkdom op dat vlak. We gaan dus samenwerken met alle geïnteresseerde Brusselse partners, zonder exclusieven," zegt hij.

Centre Pompidou wil zijn Brusselse zustermuseum ten laatste openen tegen 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Twee personen naar het ziekenhuis na brand in Molenbeek

actua 1518863234 Updated: 17/02/2018 - 13:00
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement