Drie Brusselse parlementsleden uitgenodigd door Azerbeidzjan

De Brusselse parlementsleden Emin Özkara (PS), Zahoor Manzoor (PS) en Bertin Mampaka (CDH) zijn in mei naar Azerbeidzjan afgereisd om er deel te nemen aan een 'interculturele dialoog', een manier om het land in een positief daglicht te stellen. Dat schrijft de zakenkrant L'Echo. Eerder raakte MR-politicus Alain Destexhe al in opspraak doordat hij geld zou aanvaard hebben van het Azerische regime om de lokale verkiezingen positief te evalueren.

De drie Brusselse parlementsleden zijn niet alleen naar de Azerische hoofdstad Bakoe getrokken om er te spreken over interculturele dialogen, maar hebben zich ook uitgesproken in het conflict tussen Azerbeidzjan en buurland Armenië. De twee Kaukasische republieken twisten al lang over de grensregio Nagorno-Karabagh.

Vooral Emin Özkara zou zich negatief hebben uitgelaten over de Armeniërs tijdens een bezoek aan de vice-premier van Azerbeidzjan. Ook Turkije, het geboorteland van Özkara, leeft op gespannen voet met Armenië. 

Bertin Mampaka bevestigt zijn aanwezigheid, maar zegt dat hij "eerder wilde bemiddelen tussen Azerbeidzjan en Armenië". Hij zou de reis ook volledig zelf hebben betaald. "Het was de tweede keer dat ik in het land was en ik kan u verzekeren dat ik minder goed behandeld werd dan toen ik er de eerste keer was met Alain Destexhe," geeft hij nog mee. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?