El Metteko herrijst (af en toe) in Sint-Gillis

De stichter van het ter ziele gegane café El Metteko op de Brusselse Anspachlaan gaat een feestavond wijden aan zijn oude bar. Plaats van de afspraak: het danscafé Le Louvre op het Sint-Gillisvoorplein.

Johnny Metteko, de eerste uitbater van het danscafé El Metteko, stichtte de bar in 1999 vlakbij de Beurs op de Anspachlaan. Hij organiseerde er zwoele avonden, stevige concerten en feestjes.

Toen het café begin augustus de deuren sloot, niet lang nadat Johnny er de brui aan had gegeven, was de oorspronkelijke ziel van het café al verdwenen.

Jean-Claude, zoals Johnny eigenlijk heet, miste net als zijn stamgasten, de zuiderse sfeer van 'zijn' café en besloot de Cubaanse stemming te verhuizen naar het danscafé Le Louvre op het Sint-Gillisvoorplein.

Fiesta!
"Le Louvre is een van de laatste cafés waar je kan dansen. Ik vond er de volkse sfeer van de Metteko terug," zegt hij in de krant La Dernière Heure. Reden genoeg om er een feestavond te organiseren.

Zaterdag steekt de eerste Fiesta Metteko van wal. Of er nog edities zullen volgen, hangt van het succes van de fiesta af. 

© Google Maps
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement