Eurostadion: Ghelamco doet voort, ongeacht beslissing UEFA

© Ghelamco

Ghelamco gaat door met zijn project rond het Eurostadion, ongeacht de beslissing die de UEFA later vandaag zal nemen. Dat zegt Ghelamco-bestuurder Philip Neyt. Hij wijst erop dat zijn bouwbedrijf nu eenmaal een aanbestedingsprocedure uitvoert, uitgeschreven door de stad Brussel.  De Europese voetbalbond beslist vandaag over Brussel als speelstad bij het EK Voetbal 2020.

Er is nog niet gestart met de bouw van het Eurostadion. Ghelamco wacht al jaren op de nodige vergunningen. Maar het bedrijf zet de bouwplannen sowieso door, klinkt het.

Philip Neyt hoopt natuurlijk wel dat de UEFA Brussel niet buitenspel zet en het Belgische project nog enkele maanden uitstel verleent. Hij verwijst hierbij naar het auditverslag van de UEFA. "Wij hebben moeten bekijken of het bouwtechnisch nog mogelijk was om op 18 maanden een voetbalstadion te bouwen en dat bleek geen probleem. De UEFA was enthousiast en onder de indruk van ons project. Daar zal het vandaag dus niet aan liggen".

Kapers op de kust
Al spelen er natuurlijk nog andere zaken, zoals het politieke kluwen in België of het gelobby van buitenlandse kandidaatsteden. "De jongste elementen in de pers zijn wat dat betreft niet geruststellend", betreurt Neyt. Anderzijds: het feit dat het Eurostadion in Brussel spiksplinternieuw zal zijn en aan alle vereisten zal voldoen, bijvoorbeeld inzake veiligheid, speelt volgens Ghelamco ook in het voordeel van ons land. "Rome, Cardiff of zelfs Stockholm hebben toch verouderde stadions. Wat als een van hen wordt uitgekozen en het Eurostadion er toch zou staan tegen het EK van 2020?".

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook