'Maak aparte fietsstrook op de Wetstraat'

© Mark Henderson (Twitter)

Het autoverkeer in de Wetstraat moet door werken aan de brug boven de Etterbeeksesteenweg momenteel over twee in plaats van drie rijstroken. De ideale gelegenheid voor fietsverenigingen om te eisen dat heel de straat opnieuw wordt ingericht, mét een volwaardige rijstrook voor fietsers.

De Wetstraat is niet enkel een belangrijke verkeersader voor auto's, maar ook voor fietsers. Nu de straat versmald is door wegenwerken, vinden fietsverenigingen Gracq, Fietsersbond en EUCG, het een logische stap dat er in de toekomst een echt afgescheiden fietspad komt. 

"De huidige situatie is een echte kans om dat uit te testen. De vrijgekomen rechterrijstrook kan gebruikt worden als fietsstrook," zegt Florine Cuignet van de Franstalige fietsersvereniging Gracq. "In 2002, toen de Wetstraat werd aangepast met een klein fietspad, was er nog veel politieke moed nodig. Nu zijn er meer fietsers en meer Brusselaars die een leefbaar Brussel willen. Het is een kwestie van logica."

Volgens de fietsverenigingen is die derde fietsstrook een logische stap in een reeks andere mobiliteitskeuzes in Brussel, zoals de voetgangerszone, de heraanleg van het Schumanplein en de komende fietspaden langs de Kleine Ring.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Staking verstoort openbaar vervoer op 27 februari

actua 1519389734 Updated: 23/02/2018 - 16:40

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook