Sporting Anderlecht ging zondagnamiddag ten onder in de West-Vlaamse wind. Het verloor van een superieur Zulte-Waregem met 3-2.

De bezoekers begonnen het best aan de partij. Maar na negen minuten werd Cordaro geholpen door de felle wind. Een hoge voorzet waaide binnen in de kortste bovenhoek. Roef verkeek er zich op: 1-0. Lang duurde de voorsprong niet. Dankzij Teodorczyk kwam Anderlecht zelfs op voorsprong. De Pool stond twee keer op de juiste plaats en scoorde zijn tiende en elfde van het sezioen: 1-2 bij de rust. In de tweede helft walste Zulte Waregem over RSCA en voetbalde massa's kansen bij elkaar. Maar Davy Roef hield Anderlecht recht. Derijck (lichte penalty) en Leye (kopbal) zorgden voor gerechtigheid. 3-2, de vierde nederlaag voor Anderlecht dit seizoen. RSCA staat nu vijfde op acht punten van leider Zulte-Waregem. Zondag ontvangt het Moeskroen.