Stadsbeweging Bral wil burgerbevraging over volledige Kleine Ring

© Google Earth

Niet meer dan een ideeënbusje, zo noemt stadsbeweging Bral de bevraging van Brussel Mobiliteit over de heraanleg van het stuk Kleine Ring tussen Louiza tot de Naamsepoort. De beweging ziet bovendien meer heil in een bevraging over de ganse Kleine Ring in plaats van enkel een stuk.

Bral noemt de burgerbevraging van Brussel Mobiliteit mooi, maar weinig geloofwaardig. Want, zo luidt de redenering, nu het vakantie is en mensen hun e-mails minder lezen, zullen er ook minder mensen zich geroepen voelen om mee te werken. Toch heeft mobiliteitsminister Smet zich sterk gemaakt dat er wel degelijk zal geluisterd worden naar het burgeradvies.

"Het zou democratischer zijn als de overheid er zich toe zou verbinden in te gaan op een bepaalde nood of advies als die een bepaald aantal stemmen haalt," klinkt het. Zo zou de overheid meteen ook de val kunnen vermijden dat een burgerbevraging een maat voor niets wordt omdat ze burgeradviezen naast zich neer legt.

Bral wil het liefst een bevraging over de volledige Kleine Ring, waarbij rekening wordt gehouden met de noden en vragen van buurtbewoners, eigenaars of huurders en bedrijven.  

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook