Voor meer dan 10.000 toeschouwers speelde Union vrijdagavond 2-2 gelijk tegen Standard. Het Koning Boudewijnstadion zinderde.

Voor het eerst sinds 1985 (Union-RWDM) ontving Union meer dan 10.000 supporters. Die maakten er vrijdagavond een groot feest van. De leider van play-off 2A speelde complexloos en voetbalde een pak kansen bij mekaar. Een weergaloze Nicolas Rajsel serveerde Yannick Aguemon al na 10 minuten de openingsgoal na een counter. Rajsel was nog twee keer dicht bij de 2-0. Maar het was Orlando Sa die een voorzet van Legaer aan de tweede paal binnengleed: 1-1. Vlak voor de rust kroop Sa in de rol van aangever en liet Belfodil de 1-2 scoren. Een enthousiast Union verdiende meer.

In de tweede helft plooide Standard terug. Maar de Unionisten zaten door hun beste krachten. Aangevuurd door het dolenthousiaste publiek bleven de Brusselaars erin geloven. In de 94ste minuten verlengde de ingevallen Perdichizzi een vrije trap van Aguemon in doel. Het Koning Boudewijnstadion ontplofte. Net als bij de laatste Union-Standard in 1972 eindigt de wedstrijd op een 2-2- gelijkspel.

Union verloor in 2017 nog niet in eigen huis. Het pakt een onverhoopte 7 op 9 in play-off 2 en blijft leider in zijn groep. Volgende week trekt Union naar Sint-Truiden.