Union mist zijn start

In 1B verloor Union na de openingswedstrijd nu ook zijn tweede match. Vrijdagavond klopte Cercle Brugge Union met 2-0.

Union pakte het voorzichtig aan bij de titelfavoriet. Nieuwkomer Mboko startte verrassend in de basis, Fixelles speelde als enige spits, Ferber verhuisde naar de bank.

Union was niet onder de indruk van een goed combinerend Cercle. Het had zelfs twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Het eerste gevaar kwam er na een corner van Kis. Peyre hoefde maar binnen te tikken maar besloot over. Na een voorzet van Tabekou had de inlopende Vercauteren de 0-1 aan de voet. Maar hij knalde de bal op de dwarsligger.

Jammer voor de Brusselaars. Telkens Cercle een versnelling hoger schakelde, hadden de Unionisten het moeilijk. Dankzij een schitterende reflex van Saussez na een knal van Cardona bleef het 0-0. Iets over het half uur kopte Crysan, alleen voor doel, over.  

Vroeg in de tweede helft lukte het Cerlcle dan toch. Cardona glipte door de buitenspelval en maakte er met een lob 1-0 van. Union reageerde meteen. Tabekou bereikte Fixelles aan de tweede paal. Maar die trapte de bal onbegrijpelijk naast. In de tegenaanval bracht Kis in de eigen zestien woelwater Cardona uit evenwicht. Scheidsrechter Van Becelaere legde de bal op de stip. Bruno zette de penalty om: 2-0.

USG deed het beter dan in de openingsmatch en bleef ervoor gaan. Na handspel van Bruno verdiende Union een kwartier voor affluiten zelfs een strafschop. Maar het mocht niet zijn. In Brugge miste het vooral een afwerker.

Na een valse start met 0 op 6 punten moet Union Saint-Gilloise volgende zaterdag tegen Westerlo op zoek naar de eerste goals en de eerste punten van het seizoen. Afspraak om 17u in het Koning Boudewijnstadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?