Maandagavond nam Union het in de slotwedstrijd van de twaalfde speeldag in 1B op tegen Tubeke. Het verloor met 1-2.

De Unionisten verschenen gehavend aan de aftrap. Maar liefst zes spelers, onder wie smaakmaker Tabekou, moesten afhaken wegens blessure. Toch nam Union de beste start. Vercauteren krulde de bal enig mooi voorbij de bezoekende doelman. Na nauwelijks zeven minuten stond het al 1-0. Rode lantaarn Tubeke reageerde goed. De onvermijdelijke Stevance stelde verdiend gelijk. Tot aan de rust domineerden de bezoekers zelfs. Met wat geluk voor Union bleef het 1-1 na 45 minuten.

In de tweede helft probeerden de Unionisten het evenwicht te herstellen. Het regende een hele helft kansen aan beide kanten. Maar in het slot van de wedstrijd devieerde Martens een trap van Lee ongelukkig in eigen doel.

Tubeke, het zwarte beest van Union, pakt zo zijn tweede zege van het seizoen. Voor Union is een unieke kans om tot een punt van de vierde plaats te komen, verkeken. Het blijft vijfde en speelt de volgende twee weken scherprechter in de strijd om de eerste periodetitel. Eerst trekt het naar Leuven. De week erna ontvangen de Brusselaars Beerschot Wilrijk.