Het Irisfeest, de officiële feestdag van het Brussels Gewest, trok afgelopen weekend om en bij de 110.000 kijklustigen. Dat zijn er een pak minder dan de vorige editie, die nog 150.000 mensen lokte.

Op deze 28ste editie stonden meer dan honderd activiteiten op het programma over het hele gewest. Dit jaar stonden de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst in de kijker.

Maar ook in hartje Brussel was er feestpret verzekerd. In het Warandepark konden de bezoekers aan heel wat uiteenlopende activiteiten deelnemen en zetten de openbare diensten van Brussel hun beste beentje voor. Dit jaar sloot zelfs Europa aan bij de Irisfeesten met een opendeurdag van de Europese instellingen, en met succes. Zo'n 25.000 mensen namen deel aan de activiteiten die in en rond de Europese wijk in Brussel plaatsvonden naar aanleiding van Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa.

De echte feestvierders tekenden present op het Paleizenplein. Daar werd de zaterdag traditioneel afgesloten met de Electro Night. Voor een zo goed als vol Paleizenplein traden er verschillende internationale dj's op. Zondag was het dan de beurt aan de artiesten zoals Will Tura en Sandra Kim, en het koor van het project "België, dat zijn wij" om het wisselvallige feestweekend af te sluiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua, Samenleving, culture, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni