2manydjs vieren kerst in Fuse

De Soulwaxbroers Stephen en David Dewaele bouwen volgende week een kerstfeestje in de Brusselse club Fuse. Het Gentse duo draait er onder zijn wereldberoemde 2manydjs-alias én pakt er uit met een showcase van zijn hippe platenlabel DEEWEE.

Op vrijdag 23 december davert Fuse op zijn grondvesten, met dank aan de eclectische mix van 2manydjs, het dj-concept waarmee de Dewaeles rond de wereld toeren. Bovendien zullen de broers er hun geroemde platenlabel DEEWEE etaleren. Hoe ze dat precies zullen doen, is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk zal een handvol acts van op het label aantreden voor ofwel een live-setje of een dj-set. Dat belooft want de voorbije maanden releaste DEEWEE felgeprezen ep's van illustere collectieven zoals Future Sound Of Antwerp en Phillipi & Rodrigo.

Het nieuws voor de kerstparty komt niet helemaal als een verrassing. De Soulwaxbroeders staken het voorbije jaar almaar vaker de kop op, na een periode van relatieve mediastilte. Er was de oprichting van hun platenlabel en de bouw van een nagelnieuwe high tech-studio in Gent, evenals veelbesproken remixen voor Tame Impala, Jungle en - vorige week nog - Warpaint.

Vorige zomer ontwaakte het Soulwaxmerk weer uit een lange winterslaap: de band speelde een overrompelend concert op Pukkelpop en kondigde twee shows aan in de Ancienne Belgique in april 2017, die in mum van tijd uitverkocht waren. Een nieuwe single 'Transient Program for Drums and Machines' verscheen eind november en schopte het bij BRUZZ tot CRUSH van de week.

Volgende week tonen de Dewaeles nog maar eens hoe je een écht kerstfeestje moet vieren. Of het Fuse-evenement even memorabel wordt als de Soulwaxmas-parties die de Gentenaars jarenlang organiseerden in Gent, Antwerpen en Hasselt, is nog maar de vraag. Een nieuwe generatie muziekfans die Soulwax en zijn vele nevenprojecten nog moet ontdekken, staat te trappelen. Zullen die nieuwsgierige jonkies én de fans van het eerste uur straks ook worden vergast op een nagelnieuw Soulwaxalbum? Hout vasthouden.

Tickets voor het feestje van 2manydjs en DEEWEE  zijn vanaf woensdag 14 december vanaf 17h30 beschikbaar via Fuse.be .

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Klimaatactiviste Youna Marette: 'Klimaat is bijna trendy geworden'
  • 1030/0 herdenkt doodgereden journaliste
  • Buurtinformatienetwerk aan de Zavel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Superheroes Never Die: Art Spiegelman
  • Taxiwars. De drive van Tom Barman
  • Paying for it: la Brute donne voix aux prostituées
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement