Aantal coronapatïenten op intensieve zorgen stijgt snel

© Photonews
| Een gespecialiseerde covid-eenheid op de afdeling intensieve zorgen van het Deltaziekenhuis. (archief)
Updated: 03-10-2020 - 14:12

Het coronavirus wint de laatste dagen opnieuw sterk aan kracht in ons land. In heel België zijn er de voorbije week een derde meer besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Nagenoeg alle parameters tonen maandagochtend in de update van gezondheidsinstituut Sciensano een stijging.

Tussen 25 september en 1 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.103,3 nieuwe coronabesmettingen bevestigd. Dat zijn er 32 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen. In Brussel neemt het gemiddelde aantal besmettingen zelfs toe met 37 procent. Tussen 25 september en 1 oktober waren dat er 465,6.

Het aantal staalafnames bleef stabiel en van alle testen bleek 6,7 procent positief te zijn, waarmee de positiviteitsratio nog altijd in stijgende lijn zit. Alles samen testten sinds het begin van de pandemie in ons land al 130.235 mensen positief op COVID-19. Zo'n 10.064 personen zijn in België aan het virus bezweken. Tussen 25 september en 1 oktober stierven dagelijks gemiddeld 9,4 mensen aan het virus.

In de ziekenhuizen werden de laatste week nog gemiddeld elke dag ruim 77 nieuwe patiënten opgenomen. Volgens de meest recente cijfers zijn 866 bedden ingenomen door COVID-patiënten, van wie er 186 intensieve zorgen nodig hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?