Beliris reageert op fiets-fiasco: vanaf dinsdag betere signalisatie

© Caimo Karine/Twitter

Maandagochtend dook een filmpje op, waarop te zien is hoe fietsers aan de Ninoofsepoort over betonblokken moeten klauteren om een werfzone over te steken. Toch zou er een omleiding voorzien zijn. "Blijkbaar schort er iets aan onze markeringen", reageert Marianne Hiernaux van Beliris.

Vorige week maandag startten er werkzaamheden aan de Ninoofsepoort onder leiding van Beliris. En die zorgden voor absurde situaties voor fietsers. In een stormloop van reacties op het filmpje, deze ochtend verschenen op BRUZZ, klagen misnoegde fietsers hoe zij enkel met acrobatische kunstjes de onderbreking van het fietspad kunnen omzeilen.

Maar volgens Hiernaux is er wel degelijk een omleiding voorzien voor fietsers en voetgangers. De zwakke weggebruikers op het filmpje hebben die omleiding blijkbaar gemist, want zij bevinden zich al op de werfzone.

“De omleiding werd op voorhand goedgekeurd door het Brussels Gewest en de politie”, verduidelijkt Hiernaux. “Maar onze signalisatie en communicatie moet duidelijk nog transparanter.”

Extra borden en panelen
Dinsdag trekt Beliris naar de werf om er veranderingen aan te brengen. “We zullen extra borden en panelen plaatsen. Deze week kunnen buurtbewoners ook een plannetje in hun brievenbus verwachten, waarop de omleiding staat aangegeven.”

De werkzaamheden duren nog tot mei 2017. Aan de fietsomleiding zelf wordt niets veranderd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?