Brussel krijgt eerste stripmuur van vrouwelijke hand

© Dominique Goblet / Stad Brussel

Tekenares Dominique Goblet wordt de eerste vrouw die een stripmuur in de Stad Brussel mag tekenen, met name in de Alhambrawijk. Het parcours van de stad telt ondertussen meer dan vijftig muren, waarvan er tot nog toe geen enkele door een vrouw is gemaakt. Daar komt in 2017 verandering in, wanneer de muur wordt ingehuldigd.

In de lente van 2017 krijgt de Stad Brussel haar eerste stripmuur ontworpen door een vrouwelijke stripauteur. Dominique Goblet, een grote naam in de hedendaagse stripwereld, inspireerde zich voor de nieuwe stripmuur voor de Alhambrawijk op haar album Les Hommes Loups, uitgegeven door uitgeverij Frémok.

Het was niet de stad die koos voor Goblet, maar wel de bewoners van de veelgeplaagde wijk. "Het wijkcomité van Alhambra klopte een tijdje geleden op onze deur met de vraag om samen met hen een stripmuur te ontwikkelen voor een gevel in de Sint-Jan-Nepomucenusstraat 15, vlakbij de KVS. We hebben drie vrouwelijke artiestes voorgesteld aan de bewoners. Deze kozen quasi unaniem voor Dominique Goblet en haar sobere, uitgepuurde grafische stijl", zegt schepen Ans Persoons, bevoegd voor het stripparcours.

"Dominique Goblet is de eerste vrouwelijke auteur die een muur ontwerpt voor het parcours van de Stad, maar zeker niet de laatste”, zegt Persoons. De Stad Brussel wil per jaar ten minste één stripmuur van de hand van een vrouw inhuldigen.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?