Brussel krijgt joggingplan

© Strava

De Brusselse regering komt met een heus joggingplan op de proppen op voorstel van Brussels parlementslid Jef Van Damme (SP.A) Het plan moet joggen door de stad aantrekkelijker en bekender maken.

De Brusselse beleidsmakers willen Brussel op de loopkaart zetten en werken een 'loopplan' uit. Dankzij hardloopapps zoals Strava, valt makkelijk te zien waar de Brusselaar graag jogt. Vooral het Zoniënwoud en het Ter Kamerenbos zijn populaire hardloopoorden. 

Om andere routes ook aantrekkelijk (en bekend) te maken wil de Brusselse regering op voorstel van parlementslid Jef Van Damme, die zelf de Brussels Canal Run organiseert langs het niet altijd even loopvriendelijke kanaal, een plan opstellen die geschikte looproutes weergeeft. Bovendien moeten die routes uitgerust worden met fonteintjes, openbare toiletten en lockers. 

Er zijn volgens Van Damme niet enkel sportieve pluspunten van zo'n plan, het moet ook Brusselaars - en toeristen - kennis kunnen laten maken met onbekende delen van de stad. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?