Brusselse advocaat aangehouden voor drugsfeiten

© FOD justitie

De Brusselse advocaat Yannick D.V. is vrijdag 3 maart gearresteerd voor schending van het beroepsgeheim en drugsfeiten. Dat meldt het Brussels parket.

Deze middag werd in het Portalis-gebouw van het Brussels parket Brussel een advocaat van zijn vrijheid beroofd. Het gaat om Yannick D.V., ingeschreven bij de Franstalige balie te Brussel. De stafhouder van de Franstalige balie te Brussel werd ingelicht.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar feiten van schending van het beroepsgeheim en deelname aan de handel in verdovende middelen.Het parket wil geen verdere details geven omdat het onderzoek zich nog in een beginfase bevindt.

De verdachte zal later vandaag verhoord worden door de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene.

De Brusselse advocaat Yannick De Vlaemynck is vrijdag opgepakt door de recherche van de Brusselse lokale politie. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen en het Brusselse parket bevestigt het nieuws. De strafpleiter wordt ervan verdacht dat hij zijn beroepsgeheim zou geschonden hebben in een onderzoek naar drugsmisdrijven. Het Brusselse parket geeft voorlopig weinig commentaar over de zaak en herinnert aan het vermoeden van onschuld.

Volgens informatie die het persagentschap Belga uit goede bron verkreeg, werd D. V. opgepakt omdat hij zijn mond zou voorbijgepraat hebben in een drugszaak waarin hij optrad als advocaat. De strafpleiter zou een verdachte hebben bijgestaan bij een verhoor en vervolgens informatie die uit dat verhoor was gekomen, gedeeld hebben met kennissen van die verdachte, die ook het voorwerp uitmaakten van het onderzoek.

 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?