Brusselse dragqueen La Diva opent cabaret in Parijs

© Facebook La Diva
| De legendarische dragqueen La Diva, bekend van de Belgian Pride en optredens in de Boule Rouge, opent haar/zijn eigen cabaret in Parijs. Vanaf oktober vind je haar 's weekends in de lichtstad.

"Ik verhuis niet naar Parijs maar zal er haast elk weekend zijn vanaf oktober." Zo kondigt de Brusselse keizerin der dragqueens het nieuws aan over de opening van zijn/haar eigen cabaret in Parijs.

Sinds jaar en dag bekend door haar zangtalent en sterke persoonlijkheid wist La Diva de lancering van diverse Gay Prides in Brussel en andere hoofdsteden kleur te geven. Meer dan bekend, opent ze vanaf 3 oktober een eigen cabarethuis in de Quartier Marais, in hartje homowijk tussen het Louvremuseum en de cultuurtempel Beaubourg. Al sinds 2006 bleef La Diva in Brussel hangen, nadat de Frans-Algerijnse - met tussenstop in Londen, het voor bekeken hield in Frankrijk.

Met optredens als La Diva Live, stal ze de scène en het hart van menig chansonliefhebber. Ze droeg ook bij tot enige 'aanvaarding' van het anders-zijn bij de Maghrebijnse gemeenschap in Brussel. Ook kreeg ze bij een divers en internationaal publiek alle respect, dankzij haar shows in de Brusselse Boule Rouge, aan de Grote Markt. Begin augustus opende ze nog mee de Pride in Montréal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?