Brusselse parken en bossen sluiten door stormweer

© Erf-goed

De parken en bossen beheerd door Leefmilieu Brussel gaan vandaag dicht door de felle wind. Dat gebeurt automatisch wanneer de windstoten krachtiger zijn dan 80 kilometer per uur, en dat is nu het geval. 

Leefmilieu Brussel, dat het leeuwendeel van de groene ruimtes in het Brussels gewest beheert, waarschuwt vandaag voor felle windstoten. "Er is niet alleen felle wind, er is de voorbije dagen ook veel regen gevallen. De grond is verzadigd en daardoor is het risico groter dat bomen kunnen ontwortelen," klinkt het. 

De parken zijn vanaf deze morgen verboden voor het publiek en zullen morgen opnieuw worden heropend na inspectie, wanneer eventuele schade is opgeruimd en de parken zijn beveiligd.

Enkel de parken beheerd door Leefmilieu Brussel, zoals het Jubelpark, de Kruidtuin en het Dudenpark, gaan tot donderdag dicht. Het agentschap raadt aan om ook de andere parken en groene ruimtes die het niet beheert, zoals het Warandepark of het Ter Kamerenbos, te sluiten. De Stad Brussel laat weten dat het ook zijn parken en kerkhoven sluit uit voorzorg.

Brandweer
De Brusselse brandweer is tussen middernacht en 10 uur 's ochtends 30 keer uitgerukt door de sterke wind, bovenop de gebruikelijke interventies. Vooral omvergewaaide bomen, losgekomen dakpannen of dakgoten zorgden voor hinder. 

Het noodnummer 1722, speciaal in het leven geroepen in gevallen van noodweer en storm, was dan ook geactiveerd. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?