Brusselse regering steunt 19 projecten in de strijd tegen discriminatie bij aanwerving

© Belga
| Bernard Clerfayt (Défi), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Werk en Beroepsopleiding.

De Brusselse regering gaat negentien projecten ter bestrijding van discriminatie bij aanwerving en bevordering van diversiteit op de arbeidsmarkt financieel ondersteunen met een totaalbedrag van 713.000 euro. Dat meldt het kabinet van Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt zondag.

Op basis van geslacht, fysieke kenmerken, huidskleur, religie of zelfs gezondheid worden sommige mensen de facto de toegang tot de arbeidsmarkt ontzegd. Daarom lanceerde de Brusselse regering een projectoproep ter ondersteuning van initiatieven ter bestrijding van discriminatie bij aanwerving. Er werden 52 aanvragen ingediend, waarna een jury van experts bestaande uit Brussel Economie & Werkgelegenheid, Equal.brussels, Actiris, het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en Unia, 19 projecten selecteerden.


Het gaat dan onder meer om initiatieven om het sociaal isolement van alleenstaande moeders te doorbreken, over het aanleren van softskills via e-learning tot en met begeleiding van asielzoekers, erkende vluchtelingen of personen die subsidiaire bescherming genieten. De negentien projecten krijgen samen 713.193,14 euro aan subsidies uitgekeerd.


"Discriminatie bij aanwerving is een realiteit in het Brussels Gewest. In het licht van het economische herstel kunnen we onszelf een deel van de Brusselse talenten niet ontzeggen. Nieuwe banen moeten alle Brusselaars ten goede komen, ongeacht hun persoonlijke kenmerken", verklaart Clerfayt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?