Burgemeester Schaarbeek aan Jambon: 'Schep orde in informatiedoorstroming'

'De verklaringen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in de Kamer bevestigen dat sommige overheidsdiensten sinds 19 september informatie hadden over de vermoedelijke dader van de steekpartij die agenten van de gemeente Schaarbeek heeft verwond. Dat maakt mij heel kwaad", zo verklaarde de burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (Défi) donderdagavond.

Volgens Clerfayt bestaat er een zekere vertraging in de wijze waarop de informatie wordt gedeeld, wat politiemensen op het terrein in gevaar brengt.

"Ik wil dat de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie orde scheppen in de wijze waarop informatie circuleert", klinkt het.

"Ik hoef als burgemeester niet alle informatie te hebben. Maar de lokale politie en haar cel radicalisme moeten geïnformeerd worden. In het huidige geval kreeg de politie van Schaarbeek geen enkel signalement, geen enkel verzoek om inlichtingen.

Een goede doorstroming van informatie is een onontbeerlijke voorwaarde voor een efficiënte uitvoering van de tweede fase van het Kanaalplan", aldus Clerfayt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?