Dakbrand bij meelverwerkend bedrijf in Haren

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

In het bedrijf Ceres in Haren, waar meel verwerkt wordt, heeft afgelopen nacht een brand gewoed. Daarbij vielen geen gewonden maar de brand en de bluswerken hebben wel flinke schade veroorzaakt. Dat meldt de Brusselse brandweer, die versterking kreeg van de collega's uit Vilvoorde.

De brand in de fabriek brak rond 02.30 uur uit in een afzuiginstallatie en breidde zich vervolgens uit naar het dak. De Brusselse brandweer ging het vuur zowel langs de binnenzijde als via de buitenzijde te lijf. Het vuur had zich via een luchtkoker ook verspreid naar de eerste verdieping en die vuurhaard werd bestreden door de brandweer van Vilvoorde.

Om de brand te bestrijden moest de brandweer water oppompen uit het kanaal. De brandweer had uiteindelijk een tweetal uur werk om het vuur te blussen en een nazicht te doen in het fabrieksgebouw. Bij de brand vielen geen gewonden maar het pand heeft wel fikse schade opgelopen door de brand en de bluswerken. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij een technisch defect.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?