De Zuidertoren toren boven Brussel uit

| De Zuidertoren toren boven Brussel uit.

Hongkong blijft duurste stad ter wereld voor expats, Brussel op plaats 37

© Belga
17/06/2024

Hongkong blijft de duurste stad ter wereld voor buitenlandse werknemers. Dat blijkt maandag uit de ranglijst die het hr-bedrijf Mercer jaarlijks opstelt. Brussel staat op de 37ste plaats.

Hongkong gaat de Aziatische stadstaat Singapore vooraf. Daarna volgen vier Zwitserse steden: Zürich, Genève, Bazel en Bern. De top tien van duurste steden wordt verder vervolledigd door New York (VS), Londen (Verenigd Koninkrijk), Nassau (Bahama's) en Los Angeles (VS).

Londen is de grootste stijger in de bovenste regionen van de ranglijst. Vorig jaar stond de Britse hoofdstad nog op de zeventiende plek. Vooral de algemene kosten voor het levensonderhoud en de huurprijzen zijn volgens Mercer de hoogte ingegaan.

Brussel, de enige Belgische stad die in de ranglijst is opgenomen, stijgt vier posities om uit te komen op de 37ste plaats. Het leven is in Brussel wel nog altijd goedkoper dan in de hoofdsteden van de omringende landen. Naast Londen (achtste), gaan ook Parijs (29), Amsterdam (30) en Berlijn (31) de Belgische hoofdstad vooraf.

In de Nigeriaanse stad Abuja is het leven voor expats het goedkoopst, zo blijkt nog uit het onderzoek.

Voor de 'Cost of Living'-index worden de prijzen van meer dan tweehonderd goederen en diensten vergeleken, waaronder huisvesting, vervoer, eten, kleding, huishoudartikelen en entertainment. Er zijn 226 steden opgenomen in het onderzoek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni