Eén kaart voor bus, tram en trein komt er pas in 2018

© MIVB

Tegen eind 2018 zal de Mobib-kaart, het geïntegreerde ticket voor het openbaar vervoer, ook volledig in gebruik zijn in Vlaanderen. Door technische problemen is de lancering meerdere malen uitgesteld, maar er komt nu schot in de zaak. Brussel is al jaren geleden overgestapt naar de Mobib-kaart.

Het was de vorige Vlaamse minister van mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) die de MOBIB-kaart lanceerde. De kaart had al in 2014 beschikbaar moeten zijn bij De Lijn, maar door technische mankementen was dat in Vlaanderen nog steeds niet het geval. 

Eind 2018 moet de kaart ook volledig beschikbaar zijn in Vlaanderen en zal je dus tickets voor de MIVB, De Lijn en de NMBS op één kaart kunnen zetten. Tickets moeten wel nog steeds apart gekocht worden, al wil de Vlaamse regering daar ook een einde aan stellen. 

Parlementslid Mathias De Clercq (Open VLD), die de timing van de kaart opvroeg bij huidig mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA), wil op termijn een volledig geïntegreerd ticketsysteem. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?