Eerste Nederlandstalig correctioneel moordproces uitgesteld door stakingacties

© Wikipedia

Het proces tegen de 39-jarige Hamid E.-N., dat vrijdag had moeten beginnen voor de Brusselse correctionele rechtbank, is uitgesteld naar volgende week woensdag. De vakbonden in de gevangenis van Vorst nemen deel aan de stakingsacties, en daardoor kon de verdachte niet overgebracht worden naar het justitiepaleis. Het proces, het eerste Nederlandstalige moordproces voor de Brusselse correctionele rechtbank, draait rond de verkrachting van een jonge vrouw in 2009 en de moord op een prostituee in 2010.

Op 20 mei 2010 werd langs de E40 in Ternat het levenloze lichaam van een vrouw gevonden. Het bleek te gaan om de 43-jarige Fatiha Zirari, een Brusselse prostituee, die met 20 messteken om het leven was gebracht. Enkele maanden eerder, in november 2009, had een jonge vrouw uit Schaarbeek klacht ingediend bij de politie omdat ze verkracht was. Ook bij haar werden sperma-sporen teruggevonden.

Het meisje kon de politie ook vertellen dat de dader een jonge man was die met een donkerkleurige Audi rondreed. Beide feiten leken los van elkaar te staan, tot bleek dat beide sperma-sporen van dezelfde donor kwamen. De onderzoeksrechter besloot daarop een DNA-staal te laten afnemen van alle eigenaars van een donkerkleurige Audi die binnen een straal van een kilometer van de plaats van de verkrachting woonden.

Dat onderzoek leverde in april 2015 resultaat op toen het DNA-staal van de 39-jarige Hamid E.-N. onderzocht wordt. Dat bleek overeen te komen met dat van de vermoedelijke verkrachter en moordenaar, waarna de man werd aangehouden. Hamid E.-N. moet nu terechtstaan voor de moord op Fatiha Zirari en voor de verkrachting in Schaarbeek, maar pleit voor beide zaken onschuldig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?