Kevin is slotenmaker te fiets

© Kevin Vandergoten

Slotenmaker Kevin Vandergoten laat vanaf november zijn bestelwagen staan voor de fiets. Naar het voorbeeld van een Parijse vakgenoot zal hij zijn klanten met de tweewieler bezoeken.

Steeds meer zelfstandigen kiezen voor de fiets. Niet alleen koeriers van zware vrachten, maar ook koffieshops, schoenpoetsers en ijskraampjes maken de overstap. Vanaf november grijpt ook slotenmaker Vandergoten de kans om zijn passie, fietsen, en zijn werk als slotenmaker te combineren.

Vandergoten ziet vooral voordelen aan de fiets: "Brussel is een hel als je er met de auto of met een bestelwagen door moet", zegt hij aan La Dernière Heure. Met de fiets ben ik veel mobieler, ik kan de voetgangerszones door. Met de auto een parkeerplaats vinden is bovendien niet altijd gemakkelijk, en dan is de prijs van een parkeerticket heel hoog. Voor een commerçant zoals ik, is dat een goed argument."

De overstap naar de fiets maken wordt bovendien gemakkelijker nu Vandergoten een elektrische fiets zal aanschaffen. Om hulp te krijgen heeft hij een crowdfunding gestart, al hoopt hij zo vooral ook bekendheid te krijgen. "Ik heb ondertussen al heel wat bemoedigende berichten gekregen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?