Koppel start ‘plantenasiel’ in Vorst

Een Brussels koppel is één week geleden een ‘plantenasiel’ begonnen in hun woonst in Vorst. Het concept is eenvoudig: mensen kunnen planten doneren die ze niet meer willen, andere mensen kunnen die planten dan komen adopteren.

Op facebook heeft plantenasiel “Baraque Baroque” nog net geen honderd likes verzameld. “We zijn vorige week dinsdag gestart en hebben nu ongeveer twintig planten in huis”, zegt initiatiefneemster Ann Goossens, “en er zijn er ook al een paar vertrokken voor adoptie.”

Wie planten wil doneren of adopteren moet daarvoor op de facebookpagina van Baraque Baroque zijn. Mensen die hun planten kwijt willen omdat ze te groot zijn geworden of giftig zijn voor huisdieren kunnen het asiel contacteren en de planten komen afgeven. Ann en haar vriend lappen de planten op, zeker als ze wat extra zorg nodig hebben, en posten foto’s ervan op facebook. Zo kunnen nieuwe potentiële eigenaars hun interesse kenbaar maken.

Garage als ontvangstruimte
Voorlopig staat het project nog in zijn kinderschoenen. “De planten staan gewoon bij ons in huis in de living”, zegt Ann, “We zijn nu de garage aan het inrichten. Dat wordt dan de plek waar mensen die planten komen brengen of ophalen, ontvangen zullen worden.”

Alle soorten planten zijn normaal gezien welkom maar er zijn uitzonderingen: “Voorlopig hebben we alleen nog maar nee gezegd tegen iemand die tomaten- en courgetteplanten wou schenken. We hebben wel een kleine serre op het terras maar we focussen ons nu vooral op kamerplanten, al kunnen buitenplanten ook”, aldus Ann.

Het plantenasiel is gratis, al kunnen mensen die planten komen doneren of afhalen altijd een vrijwillige donatie geven om de werkingskosten te dekken.

Wie meer info wil kan daarvoor terecht op de facebookpagina van Baraque Baroque: https://www.facebook.com/baraquebaroque of op baraquebaroque.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?