Man die jogster brutaal verkrachtte in Vilvoorde gaat in beroep

© Google Maps

Pascal P., de 45-jarige man uit Merchtem die in september 2016 een vrouw brutaal en gewelddadig had verkracht in Vilvoorde, is in beroep gegaan tegen zijn veroordeling door de Brusselse correctionele rechtbank. Dat meldt zijn advocaat.

De rechtbank had P. in december veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar voor de verkrachting en had hem een bijkomende straf van 5 jaar opgelegd omdat hij in augustus 2017 zijn ex-partner had verkracht en in elkaar geslagen. Bovendien sprak de rechtbank een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank uit van 10 jaar.

De verkrachting vond plaats op zaterdagochtend 3 september 2016. Het slachtoffer was die ochtend thuis vertrokken om te gaan joggen op het wandelpad Schoewer, een verlengstuk van de De Bavaylei in Vilvoorde. Ze liep in de richting van de fietsersbrug die over de Woluwelaan loopt en kruiste een 400-tal meter verder een man die haar vastgreep. Ze werd op de grond gegooid en hevig geslagen in het aangezicht, waarbij ze voor het leven verminkt raakte. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats, waar hij de vrouw verkrachtte. Zij hield aan de feiten blijvende verwondingen over.

Eerdere aanval

Pas maanden later kon een verdachte geïdentificeerd worden. Op 13 juni 2017 had Pascal P. immers zijn ex-partner overvallen in hun stacaravan in Veurne. Hij had de vrouw verkracht en in elkaar geslagen. Volgens zijn eigen woorden was het enkel de tussenkomst van de vierjarige dochter van zijn ex die verhinderde dat hij de vrouw om het leven bracht maar volgens de rechtbank was dat niet voldoende om van een poging doodslag te spreken. P.'s DNA, dat teruggevonden werd op een achtergelaten muts in Veurne, bleek overeen te komen met dat van de dader van de verkrachting in Vilvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?