Ouriaghli neemt ontslag als bestuurder van herdoopte vzw Gial

© PhotoNews
| Mohamed Ouriaghli (PS), schepen van Brussel-Stad.

Brussels PS-parlementslid en voormalig Brussels schepen Mohamed Ouriaghli heeft recent ontslag genomen als bestuurder van de vzw i-City, voorheen gekend als vzw GIAL. Dat bevestigt het kabinet van Brussels schepen van Smart City en Administratieve vereenvoudiging Fabian Maingain (Défi), die zelf voorzitter is van i-City. Ouriaghli is vorige week door het parket in verdenking gesteld voor passieve corruptie.

Ouriaghli, die vorige week nog door het Brussels parket in verdenking is gesteld voor passieve corruptie, heeft na vier weken ontslag genomen als bestuurder van vzw i-City. Hij was oud-voorzitter van de vereniging toen die nog Gial heette.

Gial beheerde de informatica van Brussel-Stad. Dat departement ligt al enkele jaren onder het vergrootglas van justitie, onder andere omwille van de erg hoge vergoedingen voor een externe consultant en reizen naar het buitenland, zoals naar de Verenigde Staten. Die reizen werden deels georganiseerd door telecombedrijf Proximus.

Bezoedelde naam

Het voormalige GIAL veranderde haar naam in februari naar i-City om zo een doorstart te nemen en van de bezoedelde naam af te raken. Op 1 juli werd toenmalig schepen Ouriaghli door de Brusselse gemeenteraad aangesteld als bestuurder van i-City.

"De heer Ouriaghli heeft vrijwillig zijn ontslag als bestuurder van de vzw ingediend en dit zal van kracht zijn vanaf de volgende Raad van Bestuur. Dit is om de rechtspraak vlot te laten verlopen en de gebeurtenissen in kwestie te verduidelijken", stelt Valérie Sohie, woordvoerster van schepen Maingain (Défi).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?