Partners van NAVO-leiders bezoeken Afrikamuseum

Het Afrikamuseum in Tervuren krijgt hoog bezoek

De partners van de leiders van de lidstaten van de NAVO bezoeken donderdagochtend het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Tijdens het bezoek zijn verschillende muzikale performances voorzien.

De delegatie is al sinds woensdag in België. Toen trok ze naar de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo. Daar woonden ze een klassiek concert bij en konden ze pralines proeven van chocolatier Herman Van Dender.

Ook konden ze een tentoonstelling van hoedenontwerpster Fabienne Delvigne bezoeken en konden ze een praatje slaan met de Belgische couturiers, Edouard Vermeulen van modehuis Natan en Bernard Depoorter.

De vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, Melania was woensdag aanwezig maar zal donderdag niet deelnemen aan het bezoek. Brigitte Macron (Frankrijk), Emine Erdogan (Turkije), Mojca Stropnik (Slovenië), Karin Ratas (Estland) en Ulla Löfvén (Zweden) doen dat wel.

Bezoek in primeur

Ook Gauthier Destenay, de man van de Luxemburgse premier, Malgorzata Tusk, de vrouw van Europees president Donald Tusk, Amélie Derbaudrenghien, de partner van de Belgische premier Charles Michel, en Ingrid Schulerud-Stoltenberg, de echtgenote van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zullen erbij zijn.

Ze krijgen in primeur een rondleiding door het museum, dat pas op 8 december opnieuw de deuren opent na jaren van renovatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?