Positief advies voor ondergrondse parking Rouppeplein

Het grote en omstreden nieuwbouwproject aan het Rouppeplein, waar een projectontwikkelaar 116 studentenkoten en 200 ondergrondse parkeerplaatsen wil bouwen, krijgt een positief advies van de overlegcommissie. Het positieve advies gaat evenwel gepaard met enkele voorwaarden.

Volgens de overlegcommissie moet de projectontwikkelaar niet alleen het uitzicht van de nieuwbouw aanpassen, maar ook de samenstelling van het gebouw moet anders. Zo mag het gebouw niet alleen bestaan uit studentenkoten, maar moeten er ook andere flats in komen. Het flatgebouw moet komen op het braakliggend terrein aan de Van Helmontstraat, vlakbij het Rouppeplein.

Het positieve advies is tegen de zin van buurtbewoners en de actiegroep Platform Pentagone, die felle tegenstanders zijn van de nieuwe parkeergarage. Eerder vertelde de actiegroep aan BRUZZ dat de buurtbewoners van het Rouppeplein de auto-overlast, het geluid en de vervuiling niet langer aankunnen. Ze vrezen dat een parking extra auto's zal aantrekken.

De dienst stedenbouw van het Brussels Gewest moet nu beslissen over de bouwvergunning voor het project. Daar zal bepaald moeten worden welke aanpassingen de projectontwikkelaar moet doen aan het project, om een bouwvergunning te krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?