Schop in de grond bij braakland vlakbij Zuidstation

Na jaren wachten, wordt het wooncomplex vlakbij brouwerij Cantillon in Anderlecht werkelijkheid. Volgens de standaardregels zou de vergunning al vervallen zijn, maar de slechte grond zorgde voor een uitzondering op de regel.

Er is de laatste dagen wat onduidelijkheid geweest over de geldigheid van de bouwvergunning voor de grote lap grond aan het Zuidstation. Na goedkeuring van Leefmilieu Brussel (BIM) kunnen de werken op het terrein van 6.000 vierkante meter starten. 

Het perceel tussen de Gheudestraat, de Kliniekstraat en de Memlingstraat, mocht ondanks een bouwvergunning in 2012 niet bebouwd worden omdat de grond eerst gesaneerd moest worden. Tijdens het onderzoek bleek die immers erg vervuild.

Na de sanering en een periode van observatie werd de grond terug gezond verklaard. De bouwpromotor, Immo Triangle, kreeg groen licht van het BIM en is deze week begonnen aan de werken.

Het grote project zal ook bestaan uit een gemeenschappelijke binnentuin, handelsruimtes, voorzieningen en ondergrondse parkeerplaatsen. Volgens de architect van het project, Yves De Windt, zou het complex klaar moeten zijn tegen 2020. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?