Sint-Gillis voert strijd tegen clandestiene taxi's op

© ID

Nog tot 17 maart, tussen 6 uur en 23 uur, mogen clandestiene taxi's niet meer opereren in de buurt van het Zuidstation. Dat meldt BX1 en wordt door het kabinet van burgemeester Charles Picqué van Sint-Gillis aan onze redactie bevestigd. Het verbod komt er na herhaaldelijke gewelddadige incidenten tussen taxibendes, waaronder een schietpartij.

Vorige week kreeg een taxipassagier nog drie kogels door het lijf in de buurt van het Zuidstation. De schietpartij was het triestige dieptepunt in een reeks incidenten tussen rivaliserende illegale taxibendes. Nu grijpt de gemeente in en verbiedt de samenkomst van illegale taxi's.

"Dit verbod komt er niet zomaar. De pv's tegen de bedrijven stapelen zich op en nu de feiten verergeren, hebben we een verbod van twee weken ingesteld op de uren dat de taxi's samenkomen", valt te horen bij de gemeente. Na die twee weken volgt een evaluatie van het verbod. Illegale taxi's mogen er niet meer halt houden of passagiers oppikken. Doen ze dat wel, dan kunnen de bestuurders aangehouden worden.

De politie gaat de hele buurt rond het Zuidstation controleren. De gemeente Sint-Gillis en de politiezone Zuid houden de andere gemeentes en politiezones op de hoogte, mocht het probleem zich verplaatsen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?