Sint-Lambrechts-Woluwe verplicht mondmaskers, ook op de fiets

© Belgaimage
| In Sint-Lambrechts-Woluwe moeten ook fietsers een mondmasker dragen

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe scherpte vrijdagavond het reglement aan rond het dragen van een mondmasker. Op de drukke assen van de gemeente, maar ook in parken is het mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan twaalf. Ook voor wie fietst, jogt of wandelt.

Een mondmasker is verplicht in delen van de Georges Henrilaan, de Ridder Koninglaan, het Verheyleweghenplein, de Roodebeeksteenweg, Tomberg, de Kerselarenbergstraat, de Sint-Lambertusstraat en het Sint-Lambertusplein, de Vootstraat en de Stokkelsesteenweg. Daar geldt de verplichting van maandag tot zondag tussen 7 en 19 uur, voor zowel voetgangers, joggers en fietsers.

Ook in de buurt van scholen is het dragen van een mondmasker voortaan verplicht in Sint-Lambrechts-Woluwe, alleen geldt de verplichting daar slechts van maandag tot vrijdag, tussen 7.30 en 9, tussen 12 en 13 en tussen 15 en 17 uur. Tenslotte verplicht de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe het mondmasker van maandag tot zondag in alle parken en speeltuinen.

Ook in Elsene

In Elsene heeft burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) een gelijkaardig besluit genomen. Op een twintigtal plaatsen is het mondmasker nu verplicht. Het gaat onder meer om de Gulden-Vlieslaan, de Elsensesteenweg, een deel van de Waversesteenweg, het Fernand Cocqplein en het Luxemburgplein.

Net als in Sint-Lambrechts-Woluwe is het mondmasker ook in Elsene verplicht voor alle weggebruikers, uitgezonderd auto- en motorbestuurders. Voetgangers, joggers, stepgebruikers en fietsers ouder dan twaalf moeten er wel een mondmasker dragen, en dat 24 uur op 24.

"Het gaat om plaatsen waar alle weggebruikers dicht bij elkaar zijn", zegt burgemeester Doulkeridis aan BX1. "Weggebruikers die geen mondmasker willen dragen, kunnen alternatieve routes gebruiken waar het mondmasker niet verplicht is." Daarnaast geldt de mondmaskerplicht in de buurt van de Elsense scholen van 7 tot 19 uur.

Andere gemeenten hebben eerder al beslist over de mondmaskerplicht. Een overzicht vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?