22/03

Slachtoffer 22 maart wil American Airlines aanklagen

© Jef Versele/Twitter

Basketbalspeler Sébastien Bellin, één van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart, klaagt aan dat de Belgische overheid niet met de beloofde hulp over de brug komt. Hij overweegt ook gerechtelijke stappen tegen luchtvaartmaatschappij American Airlines, omdat die nalatig zou geweest zijn op veiligheidsgebied.

Dat melden de kranten Het Laatste Nieuws en La Capitale en de VRT.

Bellin heeft naar eigen zeggen veel steun gehad van familie en vrienden, maar nauwelijks van de overheid. Dat klaagt hij nu aan. "We hebben zo lang mogelijk gewacht, hopende op enige reactie van de overheid", klinkt het via zijn advocaat in Het Laatste Nieuws. "Gelet op het gegeven dat we nu 1 jaar verder zijn, konden we niet anders dan het stilzwijgen te doorbreken."

Niet alleen de Belgische staat blijft volgens Bellin en zijn advocaat in gebreke. Ook luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft fouten gemaakt. Vooral op het vlak van beveiliging is de maatschappij nalatig geweest, klinkt het. De maatschappij zou geen lessen hebben getrokken uit de aanslagen van 9/11 in New York en Washington. Ook toen sleepten slachtoffers het bedrijf voor de rechter wegens nalatigheid.

Bellin staat niet alleen met zijn klacht tegen de Belgische overheid. Uit een ondervraging in de parlementaire onderzoekscommissie over de aanslagen bleek dat slachtoffers en nabestaanden geconfronteerd werden met een hoop papierwerk, waarbij ze nauwelijks werden bijgestaan door de overheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?