Spaanse ambassade op zoek naar kunstenaar voor 'klimaatmuur'

© google

De Spaanse ambassade en Brussel-Stad hebben een projectoproep gelanceerd voor kunstenaars die een muurschildering willen realiseren op de binnenplaats van de ambassade. Het thema van het toekomstige werk is: "Wij zijn natuur. Een muur tegen de klimaatverandering". Het fresco zal ook opgenomen worden in het "Parcours Street Art" van de stad Brussel.

De kanselarij van de ambassade van Spanje wil de muur op de binnenplaats van het herenhuis in de Wetenschapsstraat laten omtoveren tot een stedelijk kunstwerk in het hart van de Europese wijk. De muur zelf is 6 meter hoog en liefst 21 meter breed. Alle artiesten mogen zich inschrijven voor de projectoproep, maar collectieve en multiculturele voorstellen hebben een streepje voor.

Het thema van de muurschildering is al strikt afgebakend en moet rond de klimaatverandering draaien. Het project zet zo "Duurzame ontwikkelingsdoelstelling 13 van de Agenda 2030" van de Europese Unie in de verf. Het fresco moet het publiek sensibiliseren over het belang van de klimaatactie.

Europese wijk

Bij de selectie van het winnende ontwerp zal bijzondere waarde worden gehecht aan originaliteit en de benaderingen van de natuur, zeker in de stedelijke en Europese wijk. Het ontwerp moet ook een harmonieus contrast vormen met de moderne structuren en gebouwen in de wijk. Voor de muurschildering is een budget van 12.000 euro voorzien.

Het fresco wordt ook opgenomen in het "Parcours Street Art" van de stad Brussel. Op de website www.parcoursstreetart.brussels is alle informatie over de projectoproep terug te vinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?