Spaanse overnemer redt alle Brusselse Neckermann-winkels

© PhotoNews
| Wamos Benelux redt een deel van reisagentschap Thomas Cook/Neckermann .
Updated: 11-10-2019 - 18:36

De Brusselse Thomas Cook-vestigingen openen weldra terug hun deuren. Dat maakte Wamos Group, de Spaanse overnemer van de ter ziele gegane touroperator, vandaag bekend.

Terwijl het nog tot woensdag wachten blijft voor de vroegere werknemers van het failliete Thomas Cook/Neckermann om te weten wie terug in dienst mag treden, heeft de nieuwe eigenaar Wamos Benelux aangekondigd welke filialen en winkels de deuren terug zullen openen. "192 voormalige tewerkgestelden krijgen een nieuwe job bij Wamos Benelux, dat onder de naam Neckermann België zal opereren", aldus Patrick Van Holderbeke, vakbonddssecretaris van ACV Puls, de vroegere Landelijke Bediendecentrale.

"Wie dat is, en of ze in hetzelfde kantoor of binnen een ander filiaal tewerkgesteld gaan worden, moet nog worden bekeken. Van de 192 mensen die kunnen blijven, zullen er 154 terechtkomen in vroegere Neckermann-kantoren. De overige vinden werk in de hoofdzetel in Zwijnaarde en ondersteunende diensten zoals Cruises (tiental personen), Incentives (drietal) en in de winkelbegeleiding (25-tal)."

Brussel blijft gespaard

Inmiddels bevestigden de overnemers van Thomas Cook op een persconferentie dat alle filialen in het Brusselse gewest terug open zullen gaan. Het gaat om filialen in Laken, Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe (waar er twee zijn), Louise (in Sint-Gillis) en de winkel in City 2 (Brussel-Stad), Basilix (Sint-Agatha-Berchem) en Anderlecht. Alle winkels zullen onder de naam Neckermann actief zijn. De Thomas Cook Travel Shop op de Brouckère zal omgebouwd worden tot Neckermann.

In Vlaanderen sluiten 28 vestigingen, in Wallonië 1.

Vierhonderd mensen blijven werkloos

De vakbondssecretaris van ACV Puls houdt er een dubbel gevoel aan over. Van Holderbeke: 'We hebben garantie verkregen dat bijna tweehonderd mensen terug aan de slag kunnen. Aan de andere kant blijven er bijna vierhonderd mensen werkloos. We hopen dat de curatoren in de nabije toekomst nog garanties kunnen bedingen om bijkomend personeel aan de slag te houden. Bovendien is het niet omdat een winkel sluit, dat iedereen uit die zaak op straat staat. Mensen kunnen eventueel in aanmerking komen voor andere filialen. Daar zal normaal op woensdag 16 oktober meer duidelijkheid over zijn. De clusterverantwoordelijken zullen het personeel die dag informeren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?