Nieuwe sterke man Tony Bloom, gespecialiseerd in data-gestuurd gokken, wil alles anders bij Union. Maar dat levert voorlopig niks op. Union verloor de seizoenopener in Lommel met 1-0.

De data van Bloom brachten een nieuwe coach en twaalf nieuwe spelers (waarvan elf buitenlanders) naar Brussel. Maar een spits zat daar niet bij. Of toch. Youssoufa Niakaté, de meest recente transfer. De nieuwe Fransman verkwanselde twee grote kansen in de tweede helft.

Oudgediende Kis was de enige Unionist die in de eerste helft een bal kon kadreren. Dat Union nog automatismen moet kweken, bleek vooral bij de spelhervattingen. Valcke kopte een van de vele Lommelse corners simpel binnen. 1-0 bij de rust.

Het new look Union Saint-Gilloise verhoogde de druk in de tweede helft. Het domineerde zelfs. Dat had een goal mogen opleveren. Van Moreno bij voorbeeld. Hij trapte, alleen in de zestien, hard op doel. Maar de Lommelse doelman Coucke had een goede reflex in huis.

Geen goals en geen punten voor Union. Volgende week dan maar. Dan is er de langverwachte terugkeer naar het Joseph Mariënstadion. Afspraak zondagnamiddag 12 augustus om 16u in het Dudenpark voor Union-OH Leuven.