Big Bang Festival: vier klappers

Van een swingend huwelijk tussen een Belgische kinderbigband en een Nederlandse topmuzikante, over een futuristisch robotorkest, tot een fanfare die in de nok van de Horta-hal hangt… Big Bang draait er zijn hand niet voor om. De volgende vier klappers maken ons extra nieuwsgierig:
Sound & Body. Ictus Fellows

Een interactief concert zonder instrumenten, dat is de uitdaging die de Ictus Fellows samen met het publiek aangaan. Vier fascinerende partituren worden daarvoor uit de kast gehaald. Met Homework II: In the garage van François Sarhan duiken ze de gereedschapskoffer in voor een onmogelijke herstelling. Waarna ze met I funerali dell'anarchico van Francesco Filidei in de rechtszaal belanden voor een netelige kwestie waarbij de luisteraars het laatste woord hebben. Vervolgens worden alle problemen van tafel geveegd op de klanken van Musique de tablesvan Thierry De Mey. En het hele verhaal wordt ten slotte als een puzzel in elkaar geschoven in Music for pieces of wood van Steve Reich.
• 14.00 & 15.30, 6+

Corrie & De Kleine Brokken

Zappa, dat is zowat de coolste kinderbigband van ons kleine land. Jonge muzikale talenten van 9 tot 18 jaar uit Brussel, Leuven en Luik bekoren jong en oud met hun zelfgeschreven, swingende grooves. Exclusief voor Big Bang deelt deze enthousiaste bende het podium met de Nederlandse Corrie van Binsbergen. Een kleurrijke rasmuzikante die in zowat alle genres thuis is: pop, jazz, improvisatie en zelfs circus. Haar bijzondere stijl wordt soms in één adem genoemd met Frank Zappa, Jimi Hendrix, of, dichter bij huis, Peter Vermeersch.
• 14.00 & 15.30, 5+

Aan tafel! Kobe Proesmans & Gerrit Valckenaers

Twee heren delen een lege tafel. Het publiek neemt plaats en wordt vriendelijk verzocht een tekening te maken. De heren snuffelen door de kunstwerkjes en kiezen er lukraak één uit. Plots wordt de tafel gevuld met objecten, die prachtig worden vergroot in een videoprojectie. De tekening blijkt een partituur te zijn, de objecten de muziekinstrumenten. Het concert kan beginnen! Percussionist Kobe Proesmans en muzikale duizendpoot Gerrit Valckenaers brengen in Aan tafel! hun improvisatorische talent en liefde voor gevonden voorwerpen samen. Ze weten waar ze aan beginnen, niemand weet waar het zal eindigen.
• 13.30 & 16.00, 6+

Parachut. Boomfanfare

Bomen, palen, torens, of zuilen, niets is te hoog voor de bOOmfanfare. Dit uitbundige collectief speelt een eigentijds repertoire, gebaseerd op traditionele volksmelodieën, verrijkt met moderne jazz- en rockinvloeden en een flinke vleug balkanbeat. In Parachut brengt de bOOmfanfare haar muziek als een stel gestrande parachutisten. Op een geheime missie is hun vliegtuig immers ontploft. De parachutisten hebben zich ternauwernood kunnen redden, maar zijn hoog in de nok van de Horta-hal blijven hangen. Wie omhoog kijkt, kan hen zien bengelen (en jengelen). In afwachting van hun redding speelt de bOOmfanfare te gekke feestmuziek met al wat ze uit het vliegtuig heeft kunnen redden. Party time!
• 14.30 & 16.30

Big Bang
wanneer: 3 november 2013 om 13.00 uur
leeftijd: 4+
--------------

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Drugsgeweld in Molenbeek: 'Plots kunnen jongeren hun hele familie onderhouden'
  • Brusselse jongeren: 'We genieten van een dagje zee, maar het stigma blijft'
  • Georgia Brooks richtte de Brusselse 'women only'-businessclub The Nine op
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Nganji Mutiri: 'Ik wil films maken die men niet van mij verwacht'
  • Smahlo: au micro pour fêter l'indépendance du Congo
  • Michelle Geerardyn shows her work as AB House photographer
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement