Bozar Brasserie
De sfeer in het nieuwe restaurant sluit dan ook naadloos aan bij de rest van het gebouw en straalt een soort grandeur uit vervlogen tijden uit, met hier en daar moderne accenten zoals een open keuken. De gerechten die u in Bozar Brasserie op de kaart vindt zijn van de hand van de Franse chef David Martin, die eerder al de Anderlechtse brasserie La Paix in geen tijd wist op te waarderen tot een sterrenzaak. Of hij dat met Bozar Brasserie ook zal doen, is nogal twijfelachtig. De keuken werkt dan wel met dezelfde topproducten als La Paix, maar het geheel wordt naar eigen zeggen bewust toegankelijker (en dus eenvoudiger) gehouden.
De menukaart is een absoluut plezier om te lezen, met heel wat aantrekkelijke en originele combinaties zoals een vitello anguilo met avocadocrème (€16), of wilde makreel gelakt op Japanse wijze met een dashi-bouillon (€19). We waren ontzettend blij met ons voorgerecht, de vitello anguilo, maar ietwat teleurgesteld wanneer we vervolgens een eerste hap namen van ons hoofdgerecht - een stukje wit van inktvis uit Biarritz met een puree van gerookte zachte peper en krabsaus (€20). Niet alleen was ons gerecht bijna koud (doordat de ober vergeten was de lege borden van ons voorafje weg te halen en dus eerst nog een extra retourtje moest afleggen), maar bovendien was de portie nogal aan de kleine kant. Dezelfde klacht hoorde ik aan de overkant van de tafel, en aan de tafel naast ons.
Maar, het moet gezegd, de smaken waren dik in orde. In de hoop dat de dienst spoedig is warmgedraaid, raden we u dit adresje dan ook met graagte aan!
Baron Hortastraat 3, 02/503,00,00
open: 12>23.00
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.