Brasserie Magh-Monde

© Ivan Put
Onze score
Anderhalf jaar geleden werd in de Priemstraat Espace Magh ingehuldigd. Espace Magh is gevestigd in het gebouw van de voormalige discotheek Who’s Who’s Land.

Het gaat om een Maghrebijns centrum dat dus ook de Maghrebijnse cultuur centraal stelt in de verschillende disciplines die in zijn programma aan bod komen. Maar het centrum is wel vrijzinnig. Religie wordt er grotendeels buiten de deur gehouden. Onder meer de bekende Brusselse acteur Sam Touzani ziet daar als voorzitter op toe.

Wie het centrum nog niet bezocht heeft, moet dat dringend eens doen. Het is erg fraai en goed uitgerust. Er is plaats voor theater, muziek, cinema, tentoonstellingen en literatuur. Omdat Espace Magh ook een plaats van ontmoeting wil zijn, is de brasserie bovendien mooi en ruim ingericht. Onder de middag kun je er terecht voor tapas en broodjes, en ook 's avonds zijn er tapas. U wordt aan de bar bediend door de ploeg van de immer vriendelijke Anissa Ben Salah. De lekenstaat van het centrum heeft bovendien als hoogst aangenaam neveneffect dat er ook alcohol geschonken wordt.

De Brasserie Magh-Monde wordt momenteel geplaagd door werken in de straat en heeft ook wat last van het gebrek aan passage in de straat. Het zou echter zonde zijn als er niet meer gebruik van zou worden gemaakt. Op 22 oktober zingt de Brusselse Ghalia Benali in Espace Magh overigens liederen van de legendarische Egyptische diva Oum Kalthoum. Op 28 oktober heeft de finale van de Brusselse voorronde van het Tournoi national de Slam er plaats. De finale zelf staat op 27 november ook in Espace Magh geprogrammeerd.

Er is in de brasserie wifi-aansluiting en je kunt de ruimte afhuren voor gecaterde feestjes en bijeenkomsten.

adres: Priemstraat 17, Brussel
open: ma> vr, 12 > 15.00, di > za 19 > 23.00
contact: anissa.bensalah@espacemagh.be, 02-274.05.29, 0498-59.40.29

022740529

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Philippe Close (PS): 'De stad mag een beetje punk zijn'
  • RWDM vs Union: de terugkeer van de Zwanzederby
  • 'Drugsbeleid in Brussel lijkt te escaleren'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Quatre Bruxelloises réécrivent l'histoire du hip-hop
  • Het creatieve label achter Stromae blaast tien kaarsen uit
  • The late drawings of artist Philippe Vandenberg at Bozar
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement