— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Binnenlandse Zaken bevestigt netwerkprobleem

© Peter Dhondt
| Ook in Molenbeek lukte het niet om de resultaten door te sturen.
Updated: 26-05-2019 - 20:27

Binnenlandse Zaken heeft zondag bevestigd dat er zich in de vooravond een netwerkprobleem heeft voorgedaan. Hierdoor ondervonden sommige kanton-hoofdkantoren moeilijkheden om hun verkiezingsresultaten door te sturen naar de federale overheidsdienst.

Uit Anderlecht, Elsene, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, Brussel Stad en Ukkel druppelen de resultaten binnen van het Brussels Gewest. Maar in de kantons Sint-Gillis en Sint-Jans-Molenbeek blijft het tot 20.30 uur stil.

In Molenbeek komt dat door een technisch probleem, bevestigt burgemeester Catherine Moureaux (PS). Het gaat om een probleem met de verbinding naar Binnenlandse Zaken, de organisator van de verkiezingen. Ook Anderlecht had te maken met een technisch probleem, bevestigt burgemeester ÉricTomas (PS) aan BRUZZ. Dat probleem werd rond 19.30 opgelost, en inmiddels zijn de resultaten uit dat kanton bekend.

Binnenlandse Zaken bevestigt aan Belga dat er een netwerkprobleem was, waardoor er tijdelijk geen resultaten konden worden doorgestuurd. "Zo'n 93 procent van de kanton-hoofdkantoren zijn weer ingelogd en in staat hun resultaten door de sturen", luidde het omstreeks 20.15 uur.

Het netwerkprobleem ontstond toen zo'n 70 procent van alle kanton-hoofdkantoren inlogde "en het netwerk verzadigd raakte en er geen bijkomende kantoren meer konden inloggen". Binnenlandse Zaken beklemtoont dat er geen sprake was van een bug, "louter van een netwerkprobleem. De volledigheid en de integriteit van alle data is nergens in het gedrang gekomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?