— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Ecolo wil verlaging van btw op bioproducten

(archiefbeeld)

Ecolo wil de btw op niet-bewerkte, lokale en bioproducten verlagen. Die belasting zou voor volledig biologische producten zelfs helemaal weg kunnen vallen, zegt Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi aan La Libreen La Capitale.

“Het is de bedoeling om de aankoop van producten die goed zijn voor onze gezondheid en voor het milieu aantrekkelijker te maken,” aldus Khattabi. “De gezondste keuze moet de meest toegankelijke zijn.”

Daarvoor zou de btw op bioproducten progressief verlaagd moeten worden, tot zelfs 0 procent. “Met progressief bedoelen we tegen 2030 en 2050,” klinkt het. “Tegen 2050 moet die belasting op bioproducten volledig verdwenen zijn.”

Ook wat betreft lokaal geproduceerde en niet-bewerkte producten wil Khattabi een belastingsverlaging. “Die zal niet tot 0 procent gaan, want niet alles wat lokaal geproduceerd wordt, is een bioproduct. Maar het past in onze globale visie dat producten niet de hele wereld moeten afreizen.”

“Als we na de verkiezingen deel kunnen nemen aan de onderhandelingen, is het de bedoeling dat dit punt opgenomen wordt in het regeerakkoord," klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?