— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Grouwels (CD&V): 'Ongedurigheid van de bevolking speelt ons parten'

© CD&V
| Brigitte Grouwels.

De druiven smaken zuur bij CD&V, die een gevoelig verlies lijdt in Brussel. "Het zetelverlies is een ramp", zegt lijstduwster Brigitte Grouwels. "De bevolking is niet realistisch. Die ongedurigheid speelt ons als centrumpartij parten."

Grouwels toonde zich teleurgesteld. "Wij hadden bewust voor een discours van het midden gekozen, geen polariserend discours. We hadden gehoopt dat de zwijgende meerderheid daar gevoelig voor zou zijn. Blijkbaar zoeken de mensen iets anders."

De lijstduwster vreesde dat de boodschap van haar partij niet goed overgekomen is. "Alles wordt vluchtiger in onze maatschappij. Alles moet snel gaan. Maar de politiek kan niet altijd zo snel antwoorden bieden. Een fietspad, een metro, dat kost tijd. De bevolking is niet realistisch. Die ongedurigheid speelt ons als centrumpartij parten."

Voorlopig verliest CD&V 4 procent. "Het zetelverlies is een ramp omdat we excellente kandidaten hadden waar Brussel echt iets aan zou hebben gehad."

'Waarom heeft de kiezer ons niet gevonden?'

Grouwels' lijsttrekster voor de Kamer, Sabine de Béthune, trad haar bij: "Alle traditionele partijen verliezen, niet alleen wij. We moeten ons de komende dagen bezinnen over de vraag waarom de kiezer ons niet gevonden heeft."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?