— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Nog twee politici opgepakt voor uitdelen van flyers

© Bart Dewaele
| Folders uitdelen is verboden op de dag van de verkiezingen (archeifbeeld).

In twee gemeentes zijn opnieuw politici opgepakt omdat ze campagnemateriaal uitdeelden aan de stembureaus. In Schaarbeek werd PS'er Emin Ozkara gearresteerd, in Molenbeek werd voor CDH’er Bertin Mampaka proces-verbaal opgemaakt. Campagne voeren op de dag van de verkiezingen is verboden.

Emin Ozkara, 17e op de PS-lijst in het Brussels parlement, werd aangehouden in de Verweestraat in Schaarbeek. Dat schrijft de RTBF en bevestigt de politie. De politicus kreeg verschillende waarschuwingen, en werd rond 15.20 uur aangehouden. Vlak nadat de stembureaus waren gesloten, is hij weer vrijgelaten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt, de gemeente zal beslissen of hij een boete krijgt.

Ook in Molenbeek werd proces-verbaal opgemaakt voor een politicus. Daar deelde Bertin Mampaka Mankamba, 7e op de CDH-lijst in het Brussels parlement, flyers uit aan de stemlokalen van de gemeenteschool nummer 17 in de Carl Requettelaan in Molenbeek, zo bericht de RTBF.

Eerder op de dag werden ook in Elsene en Laken al overtredingen vastgesteld. In Elsene kwam de politie tussenbeide in de Masuistraat, in Laken deelde ook PS-kandidaat Anas Abdelmoumen nog verkiezingsfolders uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?