— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Open VLD schuift opnieuw aan bij formatie Brusselse regering

Updated: 01-07-2019 - 18:07

Open VLD schuift opnieuw aan tafel om te onderhandelen over een regeerakkoord met Groen en One.Brussels-SP.A. Dat laat kopstuk Sven Gatz weten op de sociaalnetwerksite Twitter. Vorige week bleven de Vlaamse liberalen nog weg van de formatiegesprekken in Brussel.

"Open VLD neemt deel aan de start van de onderhandelingen voor ambitieus Brussels regeerakkoord. Brussel is de motor van het samenwerkingsfederalisme," tweet Sven Gatz. De politicus bevestigt zo dat de Vlaamse liberalen opnieuw onderhandelen over een Brussels regeerakkoord, nadat ze vorige week maandag nog weg bleven van de formatiegesprekken.

Open VLD wilde namelijk garanties dat de Franstalige liberalen van MR mee in bad werden getrokken bij de Franstalige regeringsonderhandelingen. Die verlopen in Brussel apart van de Nederlandstalige onderhandelingen. Pas wanneer er een akkoord is in beide taalgroepen, beginnen de onderhandelingen voor de ganse regering.

Toch laat Gatz uitschijnen dat de voorkeur van de Nederlandstalige liberalen uitgaat naar een akkoord met MR. "De beste optie blijft om op alle niveaus de politieke families bijeen te houden in de verschillende coalities," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?