— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Patrick Dewael verkozen tot interim-Kamervoorzitter

© PhotoNews
| Patrick Dewael (Open VLD) bij de eedaflegging van de Kamerleden op 20 juni 2019.
Updated: 27-06-2019 - 15:11

Donderdagnamiddag is Patrick Dewael (Open VLD) verkozen tot tijdelijke voorzitter Brusselse politica Tinne Van der Straeten werd vorige week voor die positie door de fractie Ecolo-Groen naar voren geschoven. De partij kwam vandaag met een persbericht naar buiten waarin ze duidelijk maken de kandidatuur van Patrick Dewael (Open VLD) te steunen.

Volgens het Kamerreglement moet de voorzitter binnen de 15 dagen na de installatie gekozen worden. Valerie Van Peel (N-VA), Servais Verherstraeten (CD&V) en de Brusselse Tinne Van der Straeten (Groen) werden vorige week door hun partijen voorgedragen.

Donderdag trokken CD&V en Groen-Ecolo hun kandidaten in. Beide partijen gaven aan dat ze de kandidatuur van Patrick Dewael (Open VLD) zullen ondersteunen.

De plenaire Kamer heeft Patrick Dewael (Open Vld) donderdag verkozen tot voorzitter. Hij kreeg 101 stemmen achter zijn naam. Tegenkandidate Valerie Van Peel (N-VA) moest het stellen met 41 stemmen.

Van der Straeten was voor de verkiezingen reeds schepen in Koekelberg. Deze functie legde ze op 20 juni al neer, omwille van de strenge cumul-regels bij Groen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?