— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

PS en SP.A leggen in Brussel gezamenlijke Kamerlijst neer

© Pub.be
| Lydia Desloover is de hoogstgenoteerde SP.A'er op de gemeenschappelijke lijst.

PS en SP.A vormen voor de federale verkiezingen in mei een rood blok. De socialistische partijen trekken in Brussel met een gezamenlijke Kamerlijst naar de kiezer. Lydia Desloover, SP.A-schepen in Sint-Joost-ten-Node, krijgt daarop de vijfde plaats.

De eerste vier plaatsen van de PS-SP.A-lijst zijn voorbehouden voor de Franstalige socialisten. PS-Kamerfractieleider en burgemeester in Koekelberg Ahmed Laaouej trekt de lijst. Op twee staat Elsens schepen Caroline Désir, op plaats drie Emir Kir, burgemeester in Sint-Joost-ten-Node.

Laurette Onkelinx, voorzitster van de Brusselse PS-fractie, maakte de plaatsen dinsdagavond bekend op een partijcongres in Sint-Gillis.

De eerste SP.A'er op de lijst is Lydia Desloover op de vijfde plaats. Zij is als schepen in Sint-Joost-ten-Node bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, cultuur en crèches, integratie en erediensten. Anderlechtenaar Mohamed Adahchour bezet de achtste plaats.

"De keuze om samen naar de kiezer te trekken was evident. In Brussel gaat het niet over Nederlandstaligen of Franstaligen, maar over Brusselaars", zegt Desloover aan BRUZZ. "Onze sociale projecten liggen traditioneel ook dicht bij elkaar. We zijn daarom ook een gezamenlijk partijprogramma aan het uitwerken."

Behalve PS en SP.A opteerden ook Ecolo en Groen voor een gezamenlijke lijst in, getrokken door Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi. Schepen in Koekelberg Tinne Van der Straeten (Groen) krijgt er de derde plaats.

Gewest

De PS- lijst voor het Brussels Parlement wordt getrokken door minister-president Rudi Vervoort, gevolgd door Brussels staatssecretaris Fadila Laanan en minister van de Franse Gemeenschap Rachid Madrane.

Delphine Chabbert, voormalig directeur van de Franstalige gezinsbond, staat op 4. De jonge Molenbeekse Leila Agic (24) staat op plaats 7. De lijst wordt geduwd door de Elsense schepen en bokser Bea Diallo en Brussels burgemeester Philippe Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?