— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Reynders en Vande Lanotte samen informateur

© PhotoNews
| Didier Reynders, voorzitter van de Brusselse MR en minister van buitenlandse zaken in de regering van lopende zaken.

De koning heeft minister Didier Reynders (MR) en voormalig vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) donderdag belast met een informatieopdracht. Dat staat in een mededeling van het paleis. Een eerste verslag wordt verwacht op 6 juni.

Reynders en Vande Lanotte werden donderdag om 16.00 uur in audiëntie ontvangen op het paleis in Brussel. De koning heeft beide ervaren politici belast met een informatieopdracht, "om de uitdagingen waar ons land voor staat te identificeren en om de mogelijkheden en de noodzakelijke voorwaarden tot de vorming van een federale regering na te gaan".

In het kader van hun opdracht "onderhouden zij contacten met de verantwoordelijken voor de onderhandelingen in de gewesten en gemeenschappen", klinkt het in de mededeling van het paleis.

Beiden hebben de opdracht aanvaard. Een eerste vorderingsverslag wordt uitgebracht aan de koning op 6 juni. Na afloop van de audiëntie zei Reynders dat in alle discretie zal worden gewerkt tot 6 juni. "Vanaf vandaag zullen we contacten leggen en dat zal de komende dagen worden voorgezet", aldus nog de MR'er. "Het wordt niet makkelijk", voegde hij er nog aan toe.

Bij de N-VA neemt men kennis van de aanstelling van Reynders en Vande Lanotte als informateurs, en wacht men de werkzaamheden af. "Dat verandert natuurlijk niets aan onze standpunten", aldus een woordvoerder van voormalig N-VA-minister Jan Jambon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?