Café: Monk

Onze score
Het gaat niet goed met de horeca. Maar voor cafés die – we noemen maar iets – voor gezelligheid, authenticiteit en kwaliteit kunnen zorgen, zullen er altijd klanten te vinden zijn. Iets zegt ons dat de heropende Monk dankzij die troeven zo’n succesverhaal zou kunnen worden.

Na de sluiting van de 'oude' Monk zetten enkele mensen van restaurants Henri in de Vlaamsesteenweg en Hungaria in Leuven hun schouders onder een nieuw project.

Is er iets aan te merken op de compleet herziene, herdachte en heringerichte zaak? Het interieur van Monk is niet zoveel veranderd, maar ziet er toch gewoon veel beter uit: het frisgroene kleurtje op het plafond, de witte metrotegeltjes, de propere vloer, het nieuwe sanitair, de toog die verplaatst maar wel bewaard werd, de Fred Perry-polootjes van het personeel...

Als straks ook de gerestaureerde piano weer op haar plaats staat, krijgt het geheel alleen nog maar meer allure. En de tafeltjes zijn nu al bijna allemaal bezet.

Blij zijn ook de bierliefhebbers: tien bieren van het vat, waaronder Cristal pils, faro van Timmermans en kriek van Boon; verder op fles ook verschillende soorten geuze, en onder de rubriek 'Sociaal' speciaalbieren in flessen van 75 cl.

In die categorie valt de Delvaux van de kraaknieuwe brouwerij De Kroon in Neerijse op. We weten niet of de paters het oké vinden dat hun Westvleteren 12 hier wordt doorverkocht tegen 8,50 euro, maar misschien is dat nog net een aanvaardbare marge.

De kaas- en charcuterietoog voorziet in Ardense ham, pensen, Orval-kaas of geuzekaas van Drie Fonteinen, en de zaal achterin is geen rokerskot meer, maar een buffetzaal waar je tijdens de lunch en 's avonds terechtkunt voor eenvoudige pasta's, bereid met verse producten of speciale kazen.

Het minpuntje dan: Westvleteren 12 commercialiseren is goed als stunt bij de opening, maar we denken toch dat het niet geheel in de geest van de trappisten is.

adres: Sint-Katelijnestraat 42, Brussel, 02-511.75.11, www.monk.be
open: maandag > vrijdag van 11 > 1.00 uur + zaterdag van 11 > 3.00 uur + zondag van 15 > 3.00 uur
buffet: 12 > 14.30 en 18 > 23.00 uur

02 511 75 11

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement